EVEN VOORSTELLEN

Ik ben Marian Maan en woon met mijn man Michel en onze drie flatcoats Luna, Indy en Evy in Barendrecht.

In 2007 is Luna in ons leven gekomen en daarmee meteen het flatcoatvirus toegeslagen! Die dag heeft  mijn leven veranderd...Vanaf dag 1 waren Luna en ik onafscheidelijk. Samen begonnen we aan een puppycursus, maar al snel had ik door dat ze veel meer kon en wilde dan de andere honden. Daar moest ik natuurlijk mee verder, dus ben ik zelf met haar aan het werk gegaan. Bij toeval kwam ik in aanraking met de jachttraining. Dit was voor mij onbekend terrein, maar na alle verhalen leek het mij zeker de moeite waard dit te gaan proberen. Dus toen Luna 5 maanden was zijn we met de training begonnen. Luna is altijd een heel gepassioneerd hondje geweest en heeft een ongelofelijke will to please, dus werken met haar was altijd heerlijk!!  We hebben samen prachtige jaren gehad en ondanks haar respectabele leeftijd nu van 13,7 jaar pakt ze nog graag af en toe een dummy.. We zijn echt een team, waar ik ben is zij en andersom.

 

Al een poosje had ik het verlangen naar een tweede hondje en wat is er mooier dan een pup van je eigen teef....

 

Dus op zoek naar een kennelnaam.

Mijn meisjesnaam is Maan, daarom heet mijn oudste en tevens eerste teefje Luna. Ze is zwart en altijd het lichtpunt in mijn leven, dus wist ik het:

BLACKMOONLIGHTNING.

 

 Mijn eerste nestje van Luna is geboren op 10 maart 2011. Het eerstgeboren teefje was Indy en haar hebben we aangehouden.

 

Natuurlijk ben ik met Indy ook gaan trainen. Met 12 weken begonnen we samen enthousiast en ook bij haar zit de will to please er zeker in. Ze is wel een stuk rustiger om mee te werken dan Luna. Ze houdt me meestal nauwlettend in de gaten, ze zoekt altijd oogcontact. Ook als ze het even niet meer weet, dan kan ze me op een bepaalde manier aankijken.

Zo vraagt ze me om haar te helpen. Helaas heeft ze op jonge leeftijd bij een proef schotangst opgelopen. Daardoor konden we wel samen trainen maar de wedstrijden zaten er jammer genoeg niet meer in...

Mooi om te zien dat moeder en dochter zo verschillen, maar wel hele dikke maatjes zijn.

En beiden op hun eigen manier zijn ze allebei zó lief.

 

Op 17 april 2013 heeft Luna nog een nestje gekregen. Uit dit nest hebben we geen pup aangehouden.

 

 

Ik heb lang getwijfeld of ik een nestje met Indy zou nemen ivm haar schotangst, maar haar karakter heeft bij mij toch de doorslag gegeven. En zo heeft ze op 11 mei 2015 heeft haar eerste nestje gekregen en hier hebben we ons derde teefje Evy aangehouden.

 

Evy is een combinatie van Luna en Indy. De passie heeft ze van haar oma (en haar vader) en het wat voorzichtige van haar moeder. Ze wil heel graag werken maar vindt alles ook best spannend. Bij haar moest ik in het begin wat meer moeite doen en veel geduld hebben

Wel een echte uitdaging, omdat ik zie dat ze het graag wil. De tijd ervoor nemen, dat is bij haar belangrijk. Ze is in de loop der jaren enorm gegroeid in haar werk en stabiliteit en zodoende hebben we samen al menig proef gelopen. 

En natuurlijk heeft ook zij haar eigen persoonlijkheid. Ze doet onverwachte dingen wat vaak tot lachwekkende situaties kan leiden. En ze is de aanhankelijkste van de drie. Het liefst ligt ze de hele bij je, ze zoekt constant contact.

Ze speelt ook heel graag met andere honden, iets wat ik van de andere twee honden niet ken. Daar kan ik echt van genieten. Maar ook met z'n drietjes zijn ze een eenheid. Net de drie zwarte musketiers.........

 

Drie generaties hebben we nu in huis, hoe mooi kun je het hebben!

En daar genieten we volop van.................. 

 

Maar toch gaat het weer kriebelen. Zo gaat dat eenmaal als je nestjes hebt gehad. En zo heeft Indy nog een nestje gehad in 2017. Omdat we drie honden wel genoeg vonden hebben we hier geen pups van aangehouden.

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Ik had het plan om veel proeven met Evy te lopen, maar helaas is dit door de corona allemaal niet door gegaan. In het begin vond ik het erg jammer, maar achteraf hebben we het hele jaar heerlijk door getraind en dat is ook eigenlijk wat ik leuker vind. Het bezig zijn met je maatje en heerlijk buiten zijn. Samen genieten is ons motto!

Ik had voor mezelf een beslissing genomen om niet meer te fokken, maar Evy is qua karakter een ontzettend lieve hond en tevens een fijn werkhondje met heel veel will to please en diep in mijn hart zou ik nog wel een pupje van haar willen.

Ze wordt volgend jaar mei 6 jaar, dus de tijd dringt en ik heb eigenlijk maar 1 kans. Dus tja, op zoek naar een reu met zo'n beetje dezelfde eigenschappen en deze hebben we gevonden! 

Het is nu afwachten en spannend of haar loopsheid op tijd zal komen....

 

inline (12).jpg